BORN - Enkele duizenden mensen hebben zaterdagavond meegelopen in een stille tocht door het Limburgse Born. Zij herdachten hiermee de 18-jarige vrouw uit Born, die vorige week vrijdag verdween en afgelopen maandag vermoord langs de Maas bij Grevenbicht werd teruggevonden.

Twee verdachten zitten voor deze moord vast, haar 19-jarige ex-vriend uit Obbicht en een 17-jarige jongen uit Grevenbicht. De stille tocht werd voorafgegaan door de vader van de vermoorde en haar broer en zus. Daarna volgden leerlingen van de schoolklas uit het Belgische Maaseik, waar ze op school zat.

Veiligheid

Voor het vertrek van de stoet sprak loco-burgemeester H. Lemmens van de gemeente Sittard-Geleen, waaronder Born valt, de menigte op de markt toe. "Wij als bestuurders hebben een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de inwoners", zei Lemmens. "Maar dit gaat veel verder, het gaat om moraal en om respect voor de medemens. Dat kunnen we niet in regeltjes waarborgen."

Aan de straat in Born, waar de moeder van de vermoorde vrouw een modezaak heeft, hield de stoet even stil. Neven en nichten ontstaken er kaarsen en fakkels. De stoet eindigde op de markt waar neven en nichten de omstanders toespraken.

Zondagmiddag wordt de vrouw na de uitvaartdienst in de Martinuskerk in Born in besloten kring begraven. De familie heeft de media uitdrukkelijk gevraagd daarbij weg te blijven.