ROTTERDAM - Een 38-jarige man uit Ridderkerk is zaterdagmiddag in het Erasmus MC overleden nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag was mishandeld op de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Dat heeft de Rotterdamse politie laten weten.

Het slachtoffer was rond 03.30 uur samen met een vriend een broodje aan het eten en bemoeide zich met een woordenwisseling tussen twee mannen en enkele andere gasten in de eetgelegenheid. Hij en zijn eveneens uit Ridderkerk afkomstige vriend verlieten vervolgens het pand.

Voorzover de politie heeft begrepen, kwamen de twee mannen na hen naar buiten om verhaal halen, waarbij in ieder geval een van hen de Ridderkerker geslagen heeft. De politie vermoedt dat daarbij geen voorwerp is gebruikt. De tweede Ridderkerker bleef ongedeerd.

Signalement

De twee mannen gingen er daarna vandoor en werden later aangehouden in de hal van het Centraal Station, dankzij een signalement van getuigen en cameratoezicht. Het gaat om een 20-jarige man uit Den Hoorn en een 21-jarige Hagenaar. Het tweetal zit achter tralies.

De politie noemt het een geval van zinloos geweld. De burgemeesters van zowel Ridderkerk als Rotterdam hebben hun medeleven inmiddels betoond, onder andere door een bezoek aan de plaats van het delict.