DEN BOSCH - Justitie in Den Bosch heeft een 21-jarige Eindhovenaar die wordt verdacht van de bomaanslag op de Tarieq Ibnoe Ziyad-basisschool in zijn woonplaats, vrijgelaten.

De man is zelfs niet voorgeleid. Er zijn onvoldoende bewijzen tegen hem die een langer voorarrest rechtvaardigen. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat vrijdag bekend gemaakt.

De politie hield de Eindhovenaar eerder deze week aan en verrichtte in zijn woning een huiszoeking. Eerder al hield de politie ook een 18-jarige Eindhovenaar aan. Die is kort daarna eveneens vrijgelaten. Beide mannen blijven wel verdacht, aldus de woordvoerster.

De aanslag op de islamitische basisschool vond plaats in de nacht van 7 op 8 november. De bom richtte alleen grote materiële schade aan. Niemand raakte gewond.

Kort voordat de bom ontplofte, kwam bij de politie een telefoontje binnen van een onbekende man die zei dat hij anderen had horen praten over een aanslag op een islamitisch doelwit. Het is niet bekend of de politie inmiddels weet wie die man is.

In het belang van het onderzoek doen de politie en justitie verder geen mededelingen.