AMSTERDAM - FNV-voorzitter De Waal beslist begin volgende maand of hij beschikbaar is voor een nieuwe termijn van vier jaar. Hij voert momenteel gesprekken met andere kopstukken van de vakbeweging over het beleid in de toekomst. Dat heeft een woordvoerster van de FNV vrijdag meegedeeld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De bestuursleden van de FNV moeten vóór een congres in mei duidelijk maken of ze beschikbaar zijn voor een nieuwe termijn. De Waal heeft dan al twee termijnen achter de rug.

De Telegraaf meldde vrijdag dat De Waal de FNV verlaat, maar mensen in de top van de FNV wilden dat niet bevestigen of plaatsten daar vraagtekens bij.

Maandag op de nieuwjaarsreceptie van de FNV zei De Waal dat hij niet van plan is "tussentijds het bijltje er bij neer te gooien". Meer viel er op dat moment volgens hem niet over te zeggen.

De Waal maakte zijn opmerking in een reactie op het aanstaande vertrek van CNV-voorzitter Terpstra. Die liet maandag weten dat hij de christelijke vakcentrale verlaat en dat hij per 1 mei voorzitter wordt van de HBO-raad.

De Waal werkt al 32 jaar bij de FNV. Hij begon in 1973 bij de vakbond Mercurius (toen nog een NVV-bond). Sinds 1997 is hij voorzitter van de vakcentrale.

Bekijk video: interview De Waal (eind 2004)Modem/ Breedband