BORGHAREN/DRIEBERGEN - De sluismeester van de stuw in Borgharen heeft donderdagavond het lichaam van een man gevonden. De politie sloot donderdag later op de avond uit dat het gaat om een van de twee vermisten van het bootongeluk zondag op de stuw. Het lichaam is inmiddels geborgen.

Het stoffelijk overschot werd bovenstuws aan de mond van het Julianakanaal gevonden, en niet beneden aan de stuw, waar de afgelopen dagen intensief naar de vermisten is gezocht. De politie Limburg Zuid onderzoekt om wie het gaat.

In eerste instantie ging de politie ervan uit dat het ging om een van de vermisten. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten verklaarde later dat het lichaam van een 'jongeman' is en zeker niet van een van de twee oudere opvarenden van het plezierjacht dat zondag stuurloos werd en van de stuw stortte.

Daglicht

Politie en brandweer hebben donderdag bij daglicht weer gespeurd naar de twee mannen. Dat leverde niets op. De hulpdiensten zochten de Maas af tot ongeveer 15 kilometer stroomafwaarts van de stuw. Vrijdag zet de politie speciale lijkenhonden in die ook in water lichamen kunnen opsporen. Ook beslissen politie, brandweer en Rijkswaterstaat of ze diezelfde dag nog het wrak van de kajuitboot uit de Maas bij Borgharen kunnen optakelen.