Het gaat om enkel mannen, tussen de 14 tot 45 jaar, en zij komen uit verschillende plaatsen in het land. De rechter-commissaris beslist woensdag over het eventueel verlengen van het voorarrest.

Feyenoord verloor afgelopen zondag van stadsgenoot Excelsior. Bij winst was de Rotterdamse club al landskampioen geweest, nu valt de beslissing aanstaande zondag. Als de verdachten daadwerkelijk in de cel moeten blijven, kunnen ze de kampioenswedstrijd niet bijwonen. 

Na afloop van de wedstrijd moest de ME meerdere keren ingrijpen in het centrum van de stad. Meer dan honderd mensen zijn toen opgepakt, de meesten van hen zijn weer vrijgelaten. 43 van hen zijn opgepakt voor openlijk geweld. De verdachten die niet worden voorgeleid, mogen van de officier van justitie zondag en maandag niet in de buurt van Feyenoord-stadion de Kuip of het stadhuis komen.

Beelden

Het OM is ook nog op zoek naar relschoppers die nog niet zijn aangehouden. Op de website politie.nl komen beelden van ongeveer tien personen die mogelijk betrokken waren bij ongeregeldheden in het centrum van Rotterdam.

De Rotterdamse club speelt zondag thuis tegen Heracles Almelo. Bij winst is Feyenoord landskampioen, bij verlies of gelijkspel kan Ajax ook nog kampioen worden, afhankelijk van het resultaat van de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Willem II.