UTRECHT - Het rechercheteam dat zich bezighoudt met de vermissing van een vrouw uit Utrecht sinds afgelopen zomer, gaat onderzoeken of er een verband is met de verdwijning van een vrouw uit Putten in 1994. Aanleiding voor het onderzoek is een foto die het programma TROS Vermist onlangs toonde, waarop beide vrouwen te zien zijn.

De foto is volgens de politie ruim tien jaar oud en genomen voor de vermissing van de vrouw uit Putten. De vermiste 34-jarige Utrechtse werd het laatst gezien op 16 juli 2004. Van haar is geen spoor meer aangetroffen, op de fiets waarmee ze van huis vertrok na.

Putten

Een 22-jarige vrouw verdween op 6 augustus 1994 spoorloos uit haar woonplaats Putten. Ook van haar is haar fiets nog gezien in een greppel in een bosgebied naast de ouderlijke woning, maar uiteindelijk nooit teruggevonden.

De vermissing van de Puttense vrouw deed destijds veel stof opwaaien. De vrouw verdween enkele maanden na de geruchtmakende moord in Putten, later bekend geworden als de "Puttense moordzaak."

Buitenshuis anders

De vermiste vrouw kwam uit een strenggelovig gezin en gedroeg zich thuis ingetogen, maar stond buitenshuis heel anders bekend. Ze zou kort na haar verdwijning op vakantie gaan naar Spanje. Maar naspeuringen in allerlei toeristencentra en bij tal van reisbureaus leverden niets op.

Sekte

Maanden na haar vermissing kreeg de politie tips, dat de vrouw in een sekte in het buitenland zou zijn gezien. De sekte waarover de meeste tips binnenkwamen pleegde later collectief zelfmoord. Ook toen is nog tussen de stoffelijke resten naar de Puttense gezocht, maar eveneens zonder resultaat.