AMSTERDAM - In het gebouw van de Vrije Universiteit aan de De Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert, tegen de grens met Amstelveen, heeft woensdagmiddag korte tijd een uitslaande brand gewoed.

Volgens een woordvoerder van de politie is het vuur omstreeks .15 uur begonnen op de tweede verdieping, waar dakdekkers bezig waren met werkzaamheden aan een lager gelegen dak. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Van de in totaal dertien verdiepingen liepen er ongeveer tien roet- en andere lichte schade op. Er raakte niemand gewond. De brandweer rukte uit met groot materiaal en ontruimde het gebouw. Naar schatting tussen de vijfhonderd en duizend studenten moesten de afloop buiten afwachten.

De drie dakdekkers komen op een politiebureau op adem. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak. De VU is een middelgrote universiteit met circa 14.000 studenten en 3600 personeelsleden. Zowel de universiteit als het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit is gevestigd aan de De Boelelaan, maar liggen enkele honderden meters van elkaar. Het vuur bedreigde het ziekenhuis niet.