LONDEN - Prins Harry heeft woensdag zijn verontschuldigingen aangeboden voor de band met swastika rond zijn arm, waarmee hij afgelopen weekeinde op een feestje verscheen. De foto staat op de voorpagina van de donderdageditie van het tabloid The Sun met daarbij de tekst: 'Harry the Nazi''.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De BBC berichtte dat de foto van de jongste zoon van prins Charles was gemaakt op een feestje van een vriend. Een woordvoerder van het Britse koningshuis zei dat prins Harry achteraf beseft dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt.

Een organisatie van Britse joodsen verwelkomde het excuus van Harry en noemde de keuze voor de swastika ,,van slechte smaak'' getuigen.

De Britse Labour-parlementarië Doug Henderson, eerder minister van Defensie, zei dat prins Harry niet tot het Britse leger zou mogen worden toegelaten. Eind vorig jaar maakte het Britse koningshuis bekend dat de prins in mei aan zijn officiersopleiding aan de prestigieuze militaire academie Sandhurst begint.

De 20-jarige prins Harry is na zijn vader prins Charles en zijn oudere broer prins William de derde in lijn voor de troonsopvolging in Groot-Brittanië. Op het feest waarop prins Harry als nazi verscheen, verscheen ook prins William, aldus The Sun. De oudste zoon van prins Charles zou als grote kat zijn verkleed.