ARNHEM - Een 21-jarige Amsterdammer heeft dinsdagmiddag in Arnhem geschoten op een 26-jarige inwoner van Heteren, omdat diens inhaalmanoeuvre hem niet aanstond.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de Amsterdammer zijn pistool met scherpe patronen had geladen. De man uit Heteren bleef ongedeerd.

Opzij

Het slachtoffer reed op zijn scooter op een fietspad. De Amsterdammer fietste met zijn 19-jarige vriendin voor de scooterrijder. De twee wilden niet opzij gaan toen de man uit Heteren wilde passeren.

Gericht schoot

Toen dat uiteindelijk toch lukte ontstond een woordenwisseling, waarbij de Amsterdammer een vuurwapen tevoorschijn haalde en volgens het slachtoffer gericht op hem schoot. Daarna gingen beide fietsers er vandoor. Onderwijl schoot de man uit Amsterdam nog een keer in de richting van de scooterrijder.

Broekzak

Passanten gingen achter het fietsende tweetal aan, terwijl de politie ondertussen meldingen kreeg van het voorval. Agenten hielden de fietsers even later aan. De man bleek scherpe patronen in zijn broekzak te hebben. Op zijn aanwijzing vond de politie het pistool en twee hulzen in de buurt van het fietspad.

Doodslag

De man en de vrouw zitten in de cel. De vrouw mag waarschijnlijk dinsdagavond weer naar huis. De Amsterdammer wordt waarschijnlijk beschuldigd van poging tot doodslag.