GRONINGEN - De 43-jarige G. van D. uit Zuidwolde moet op last van de rechtbank in Groningen een tatoeage van zijn borstkas laten verwijderen. Op zijn lichaam is het gezicht van een jongen getatoeëerd die jarenlang door Van D. seksueel zou zijn misbruikt.

De verdachte moet de rechtbank binnen een half jaar een medische verklaring voorleggen waaruit blijkt dat de afbeelding van zijn lichaam zijn verwijderd. Ook de naam van de jongen, de tekst 'I will love you forever', en een fictieve sterfdatum, de dag waarop hij voor de laatste keer contact had met de jongen, moeten worden weggehaald.

Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak van Van D. door de rechtbank behandeld wordt. Het inmiddels 18-jarige slachtoffer zou van zijn twaalfde tot zijn veertiende twee jaar lang door Van D. zijn misbruikt. De jongen had geëist dat de tatoeage zou worden verwijderd. Er zou sprake zijn van aantasting van het portretrecht en inbreuk worden gemaakt op de persoonlijke integriteit van het slachtoffer.

Kokend water

Van D. heeft al bekend zich de afgelopen jaren op gruwelijke wijze vergrepen te hebben aan een groot aantal minderjarige jongetjes. Bij zijn aanhouding werd in zijn woning een grote hoeveelheid pornografisch materiaal gevonden, waaronder veel foto's van de slachtoffertjes. De man is al eerder veroordeeld wegens pedofilie, maar zou daarna zijn doorgegaan met zijn activiteiten.

Een aantal kinderen is ook ernstig mishandeld. De verdachte zou ze geschopt en geslagen hebben. Een van de slachtoffers kreeg kokend water over zijn geslachtsdeel uitgegoten. De nu 11-jarige jongen is onlangs in een psychose geraakt en in een psychiatrische instelling opgenomen.