LONDEN - Drie automobilisten zijn dinsdagavond omgekomen door het noodweer dat het noorden van Groot-Brittannië teistert. Bovendien zitten duizenden mensen zonder stroom, omdat hoogspanningsmasten zijn gebroken en kabels zijn geknapt.

De BBC berichtte dat in het noordwesten van Engeland, Noord-Ierland en Schotland windsnelheden tot 160 kilometer per uur zijn gemeten.

Bij Burnmouth in Schotland kwam een automobilist om het leven toen zijn voertuig omver werd geblazen. In het Schotse Tayside ontstond door het noodweer een botsing tussen een bestelwagen en vrachtwagen. In het ongeval kwam de bestuurder van de berstelwagen om. In Noord-Ierland verloor een vrachtwagenchauffeur het het leven toen hij met zijn wagen in Londonderry van een brug werd geblazen.

De autoriteiten verkeerden enige tijd in onzekerheid over het lot van een Spaans visserschip dat met negentien opvarenden in de woeste golven voor de Hebriden vermist raakte.

Een toestel van de Britse luchtmacht wist het schip woensdagochtend alsnog te lokaliseren. Volgens een woordvoerder leek alles aan boord in orde te zijn.