GELDROP - Een grote brand in een gemeentelijke sporthal in wijk de Coevering in het Brabantse Geldrop heeft dinsdagmorgen een aanzienlijke schade aangericht.

De brandweer had het vuur na drie uur onder controle. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Daarom heeft de brandweer de bewoners van veertien woningen tijdelijk geëvacueerd. Een woordvoerder van de politie heeft dit gezegd. Uit onderzoek is gebleken dat de brand is veroorzaakt door een oververhitte transformator.

De mensen die hun huis uit moesten, zijn opgevangen in een vlakbij gelegen wijkcentrum. De politie reed met geluidswagens rond en adviseerde andere omwonenden binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Volgens een woordvoerder van de brandweer liepen ze geen gevaar.

De geëvacueerde mensen zijn onderzocht door personeel van de aanwezige ambulances. Niemand is gewond geraakt, aldus de zegsman van de politie.

Door de brand is aan het dak en het interieur van de sporthal grote schade ontstaan. Een aangrenzende kantine is verloren gegaan. Een winkelcentrum naast de sporthal liep geen gevaar, aldus de brandweer.

Zondag woedde in Geldrop ook al een grote brand in een houthandel. Daardoor kwamen asbestdeeltjes vrij. Bij de brand in de sporthal zijn geen gevaarlijke of giftige stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de eerste brand is nog onbekend.

De gemeente onderzoekt de komende dagen of de sporthal nog bruikbaar is, aldus een woordvoerder van de gemeente. Vier scholen en een groot aantal verenigingen maken er gebruik van. De gemeente gaat op zoek naar vervangende accommodatie.