BORGHAREN - Hulpverleners hebben dinsdag rond half een het wrak gevonden van het jacht dat zondag bij Borgharen over de stuw viel. Het wrak werd op ongeveer dertig meter van de stuw ontdekt. Politie, Rijkswaterstaat en het leger zijn ongeveer anderhalve dag naar het vaartuig op zoek geweest.

Politie, brandweer, Rijkswaterstaat en genietroepen van het leger zochten dinsdagmiddag tevergeefs naar de twee vermiste opvarenden. Het gebied tussen de vindplaats van het wrak van het jacht en de stuw werd grondig onderzocht. Nu de politie kan uitsluiten dat de twee vermisten zich op die plek bevinden, wordt de massale zoektocht stopgezet.

Aan de speurtocht, die dinsdagochtend was hervat, deden ongeveer vijftig hulpverleners en enkele duikers van de samenwerkende diensten mee. Ook werd vanuit een helikopter gezocht en hielpen brandweermannen uit het Belgische Maasmechelen.

Het motorjacht stortte zondagmiddag van de stuw. De boot brak daarbij in stukken. Zes opvarenden, twee vrouwen en vier kinderen, wisten zichzelf met hulp van toegesnelde omstanders in veiligheid te brengen.