BORGHAREN - Ongeveer vijftig hulpverleners van de politie, brandweer, Rijkswaterstaat (RWS) en genietroepen van het leger en vier duikers speuren dinsdag bij de stuw van Borgharen naar twee vermisten van het bootongeval zondag. De politie en RWS proberen met speciale apparatuur het wrak te lokaliseren.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Rond half twaalf waren de vermisten en het wrak nog niet gevonden en werd de stuw volledig gesloten om het waterpeil te laten zakken. Vanuit een helicopter wordt gekeken of er iets in het water ligt. De stuw mag maximaal 1,5 uur gesloten blijven.

Motorjacht

De twee mannen worden vermist sinds het motorjacht waarop ze voeren zondagmiddag van de stuw af zeven meter omlaag viel. De boot brak daarbij in stukken. Zes andere opvarenden, twee vrouwen en vier kinderen, wisten zichzelf met hulp van toegesnelde omstanders in veiligheid te brengen.

Het zoeken richtte zich onder meer op een plek direct achter de stuw waar een betonnen plateau iets lager in de bodem zit. De zoekers hoopten daar het wrak van het schip te vinden. Maandag werd op die plek een oliespoor ontdekt. Er werd evenwel vooralsnog niets aangetroffen.

Ponton

De genietroepen uit Den Bosch hebben een ponton gebouwd dat met twee boten op zijn plek wordt gehouden. De stuw was aanvankelijk gesloten, zodat het waterpeil zakte. Om onduidelijke redenen werden daarna enkele schuiven van de stuw weer opengezet.

Waarschijnlijk zit het lichaam van een van de vermisten nog in het wrak van het schip. De andere man is waarschijnlijk verder afgedreven. Getuigen hebben dat gezien.