GELDROP - In een sporthal in wijk de Coevering in het Brabantse Geldrop is dinsdagmorgen kort na vijf uur een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De brand gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Daarom heeft de brandweer de bewoners van veertien woningen geëvacueerd. Een woordvoerder van de politie heeft dit gezegd. Ze zijn opgevangen in een vlakbij gelegen wijkcentrum. De politie reed met geluidswagens rond en adviseerde andere omwonenden binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Volgens een woordvoerder van de brandweer lopen ze geen gevaar.

Niemand gewond

De geëvacueerde mensen zijn onderzocht door personeel van de aanwezige ambulances. Voor zover bekend is niemand gewondgeraakt, aldus de zegsman van de politie.

Door de brand is vooral het dak van de sporthal verwoest. Ook een aangrenzende kantine is verloren gegaan. Een winkelcentrum naast de sporthal loopt geen gevaar, aldus de brandweer. Zondag woedde in Geldrop ook al een grote brand in een houthandel.

Daardoor kwamen asbestdeeltjes vrij. Bij de brand in de sporthal zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van beide branden is onbekend.