AMSTERDAM - Ongeveer 1500 tot 2000 mensen hebben maandagavond in Amsterdam meegelopen in een stille tocht voor de 44-jarige man die zaterdag werd doodgeschoten door zijn buurman. Dat liet een woordvoerder van het stadsdeel Westerpark weten. Volgens hem is iedereen in de buurt "erg aangeslagen".

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De stille tocht begon om 20.00 uur op het Suikerplein. Met fakkels liepen familie, vrienden en buurtbewoners naar het stadsdeelkantoor waar de zwager van het slachtoffer een toespraak hield.

Geluidsoverlast

Volgens de woordvoerder van het stadsdeel was geluidsoverlast de aanleiding van de schietpartij in de Houtrijkstraat. De 19-jarige dochter, die ook werd geraakt, ligt nog in het ziekenhuis. Zij is volgens de politie buiten levensgevaar.

De 37-jarige verdachte meldde zich zaterdag kort na het incident op het politiebureau. Zijn familie is elders ondergebracht. "Dat is gedaan om verdere escalatie te voorkomen", aldus de politie.

"Woningcorporatie De Key had voor dinsdag nota bene een bemiddelingsgesprek gepland voor de buren", zei de woordvoerder van het stadsdeel eerder op maandag.