GREVENBICHT - Leden van de mobiele eenheid hebben maandagmiddag aan de Maas bij Grevenbicht het stoffelijk overschot gevonden van een sinds vrijdag vermiste 18-jarige vrouw uit Born. Ze is door een misdrijf om het leven gebracht. Dat heeft de politie maandag laten weten.

De politie begon maandagmiddag aan een grote zoekactie naar de sinds vrijdag vermiste vrouw. Na enkele uren troffen leden van de ME het ontzielde lichaam aan tussen het grind aan de Maasoever in Grevenbicht.

Arrestaties

De technische recherche begon meteen na de vondst een sporenonderzoek. In verband met deze zaak arresteerde de politie zondag twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Grevenbicht en een 19-jarige man uit Born. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw. Woensdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zondag vonden ongeruste familieleden op hun zoektocht naar de vrouw al haar kleding en schoenen. Deze spullen lagen niet ver van de vindplaats van het stoffelijk overschot.

Relatie

Wat de relatie van de twee aangehouden verdachten is met de vrouw, wil de politie niet zeggen. Veel inwoners van Grevenbicht, waar de vrouw vaak uitging, reageerden geschokt op het nieuws dat het lichaam gevonden was. Volgens dorpsbewoners was een van de twee verdachten de vriend van het slachtoffer. Een groot aantal dorpelingen volgde de zoektocht van de ME vanaf een afstand.

Volgens de inwoners zijn zowel de vrouw als haar inmiddels aangehouden vriend afkomstig uit de aannemerswereld. Bezoekers van een café in Grevenbicht waar de vrouw geregeld kwam, omschrijven haar als "rustig en bescheiden".

Vrijdagavond verstuurde Jeannie nog een sms'je naar haar broer met de tekst: "Ik word achtervolgt door een blauw VW-busje".