AMSTERDAM - Het wil seksueel nog niet vlotten tussen de Nederlandse man en vrouw. De Nederlandse man wil veel vaker seks dan de vrouw. Daartegenover staat het verlangen van de Nederlandse vrouw. Zeker 20 procent wil dat de partner wat groter geschapen is.

Een en ander blijkt uit het 'romantiek rapport' Heimelijke hunkering van uitgever Harlequin van romantische reeksen als Bouquet, Intiem en Superroman. Het onderzoek is gehouden onder duizenden mensen in vijftien verschillende landen, waaronder Nederland.

Minder ontevreden

In de andere landen zijn man en vrouw veel minder ontevreden over hun seksleven. Van de Italiaanse dames wil echter 90 procent veel liever dat de man wat vaker in het huishouden helpt. Daartegenover staat dat de Nederlandse man vergeleken met mannen in andere landen de beste hulp in de huishouding is, erkent de Nederlandse vrouw.

Van alle mannen is het vooral de Mexicaanse man die zich graag verlekkert aan zijn vriendin in lingerie. Nederlandse en Portugese vrouwen gaan met 20 procent internationaal gezien aan kop als het gaat om het droombeeld van een paar mannenbillen in een spannend boxershort.

Films

Wat iedereen wereldwijd met elkaar gemeen heeft, is dat weinig naar erotische scènes wordt gekeken. Wel vormen Japanse, Mexicaanse en Australische vrouwen en Portugese mannen daarop een uitzondering.

Experimenten in de slaapkamer staan hoog aangeschreven bij de Franse en Griekse mannen. Respectievelijk 50 en 40 procent zou daar meer tijd voor willen hebben. Helaas voor hen zijn het juist de Françaises en Griekse vrouwen die weinig blijken te voelen voor hoogstandjes als soixante-neuf en vrij worstelen.

Juwelen en bloemen

Op sommige fronten is het onderzoek als de verhalen in de Bouquet-reeksen. De Nederlandse vrouw zoekt in een man vooral liefde, een zorgzaam karakter en gevoel voor humor. Verwennerij staat boven aan het verlanglijstje van de vrouw. Ze raakt vooral onder de indruk van juwelen en bloemen.

Om het beeld op de omslagen van de reeks compleet te maken: 56 procent van de vrouwen wil vooral in de nek gekust worden, maar ook 52 procent van de mannen vindt dat ook wel een warme plek.