SITTARD - Drie mannen verkleed in TPG Post-kleding hebben zaterdagochtend omstreeks 11.00 uur een gewapende overval gepleegd op een 36-jarige zakenman uit Sittard. Daarbij is door zowel de overvallers als door de man geschoten. Niemand raakte gewond.

De overval mislukte. Dat heeft de politie zondagavond bekendgemaakt. De overval vond plaats toen de Sittardenaar met zijn auto bij zijn woning wilde vertrekken.

Hij werd door een gewapende man in een TPG Post-hesje gedwongen om uit te stappen. De zakenman vluchtte daarop zijn tuin in. De overvaller ging er vandoor in een bestelbus, waarin twee andere mannen zaten die eveneens een TPG Post-hesje droegen.

De drie overvallers reden niet veel later opnieuw langs de woning van de man. Daarbij werd over en weer geschoten. De Sittardenaar heeft de overvallers nog achtervolgd met zijn auto, maar raakte hun spoor bijster. Later werd de bestelbus in Sittard onbeheerd aangetroffen. De drie overvallers zijn spoorloos. De zakenman is aangehouden, omdat hij geen vergunning voor zijn wapen had.