HILVERSUM - Elkaar trouw beloven 'tot de dood ons scheidt', is een achterhaald idee. Dat vindt een meerderheid (51 procent) van de Nederlandse bevolking. Een kwart (26 procent) vindt deze huwelijksbelofte nog wel van deze tijd. 23 procent heeft daarover geen mening.

Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Kaski onder vijfhonderd Nederlanders in opdracht van het NCRV-programma Schepper & Co. Het onderzoek wordt maandag om 17.05 uur in de uitzending van het televisieprogramma besproken.

Nederlanders die niet (meer) tot een bepaalde kerkelijke stroming behoren, vinden de trouwbelofte het vaakst (61 procent) niet meer van deze tijd. Van de gelovigen vindt 49 procent van de rooms-katholieken de belofte achterhaald, van de protestanten 39 procent en de gereformeerden 21 procent.

Cursus

Bijna een op de tien ondervraagden denkt dat een soort huwelijkscursus voor het trouwen zou helpen. 72 procent is het daar niet mee eens. Een kwart van de ondervraagden vindt dat scheiden moeilijker moet worden gemaakt als er minderjarige kinderen in het spel zijn. Ruim de helft ziet daar geen heil in. Verplicht een relatietherapeut inschakelen vindt 28 procent een goed idee.