BORGHAREN - Ondanks een intensieve speurtocht heeft de politie nog geen spoor gevonden van de twee vermisten van het bootongeval met een plezierjacht in de stuw van Borgharen. Een boot met sonarapparatuur speurt momenteel in de buurt van de stuw naar het wrak. Later op de dag wil de politie een helikopter inzetten om de vermisten te zoeken.

Omstanders hebben volgens de woordvoerder van de gemeente Maastricht een lichaam van een van de vermisten zien drijven, maar hebben het niet kunnen bergen. De Maas stroomt nabij Borgharen erg snel. De woordvoerder wil niets zeggen over de identiteit van de vermisten.

De boot brak zondag in stukken. Zes andere opvarenden, twee vrouwen en vier kinderen, wisten zichzelf met hulp van toegesnelde omstanders in veiligheid te brengen. Ze zijn met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het academisch ziekenhuis in Maastricht.

Zoektocht

Rond elf uur zondagavond staakten de hulpdiensten de zoekacties vanwege duisternis, koude en een te snel stromende Maas. Maandagmorgen vanaf 10:00 uur gaan brandweer en politie verder zoeken. Dat gebeurt zowel in de directe omgeving van de stuw als verder stroomafwaarts.

Het ongeluk gebeurde doordat het jacht, onderweg van de Maastrichtse Pietersplas richting Itteren, motorpech kreeg, stuurloos raakte en bij de stuw zeven meter omlaag stortte.

De opvarenden, twee gezinnen, zijn allen afkomstig uit de regio Maastricht, aldus een woordvoerster van de brandweer.