ALKMAAR - Onbekenden hebben dit weekeinde in Alkmaar op verscheidene plaatsen vier mensen neergestoken.

De politie sluit een verband tussen de zaken niet uit. Alle slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

Buik

Twee van de steekpartijen hadden plaats in het Victoriepark, aan de rand van de binnenstad. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd daar een 23-jarige man uit Egmond in de buik gestoken, toen hij werd opgewacht door een groep van drie onbekende mannen. In de nacht van zaterdag op zondag werd kort na middernacht een 15-jarige jongen uit Alkmaar in hetzelfde park met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken.

Een uur later werd een 44-jarige man bij een fietstunneltje, niet ver van het park, eveneens in zijn rug gestoken.

Een half uur later werd een 22-jarige vrouw in een parkje tussen Alkmaar en Oudorp ook in haar rug gestoken. Een man probeerde haar daar van haar fiets te trekken. Ze wist haar belager van zich af te schudden, maar voelde een felle pijn in haar rug. Thuis bleek dat ze in haar rug was gestoken.

Geschokt

De politie zegt geschokt te zijn door de opeenvolgende steekpartijen. Een rechercheteam onderzoekt de zaak en betrekt daarin ook andere incidenten. Zo werd vorige week zondag een 53-jarige Alkmaarder levensgevaarlijk gewond toen hij bij zijn woonboot werd opgewacht door een groep jongens. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Vorige maand werd in het Victoriepark een 43-jarige Alkmaarder in zijn rug gestoken.

De politie ziet als opvallendste verband dat de slachtoffers steeds alleen waren, dat er in geen van de gevallen een directe aanleiding was voor het gebruik van geweld en dat de meeste slachtoffers in de rug zijn gestoken.