EMMELOORD - Een politieagent heeft zaterdag in Emmeloord twee waarschuwingsschoten gelost, omdat een groep van veertig horecagangers hem en zijn collega's bedreigde.

Bij schermutselingen raakten drie agenten en twee ruziezoekers gewond. Een politiewoordvoerster zei zaterdagmiddag dat er minstens drie personen zijn opgepakt. Ze verwachtte dat in de loop van de dag nog meer arrestaties volgen.

De politie was in de vroege uurtjes naar een vechtpartij in het centrum van Emmeloord geroepen. Nadat de ruzie in het café was gesust, liep het buiten opnieuw uit de hand. De agenten grepen nogmaals in en het leek even opgelost. Er dook echter een tweede groep horecagangers op, die de politiemannen begonnen te bedreigen.

Hond

De politie zette een hond in om de menigte uiteen te drijven, maar dat dier en enkele agenten raakten uiteindelijk toch in het nauw. Na de waarschuwingsschoten trok de groep vechtersbazen zich terug. De politie probeert uit te zoeken wie er voor de massale vechtpartijen verantwoordelijk was en welke personen de drie agenten hebben mishandeld.