ROME - Het dodental als gevolg van de botsing vrijdagmiddag tussen twee treinen bij een klein station in de buurt van de Italiaanse stad Bologna, is opgelopen tot veertien. Er zijn meer dan vijftig gewonden gevallen. Dat meldde de Italiaanse brandweer.

Volgens Italiaanse media zijn onder de doden de vier machinisten van de twee treinen. De toestand van drie gewonden zou zeer ernstig zijn, de anderen hebben lichtere verwondingen.

Mist

De passagierstrein en goederentrein botsten in dichte mist op een enkelspoor op elkaar nabij Bolognina di Crevalcore. Enkele wagons zijn na de botsing ontspoord. De berging werd bemoeilijkt door de mist. Het was moeilijk materieel bij het spoor te brengen.

De interregionale passagierstrein was volgens een verklaring van de spoorwegen onderweg van Verona naar Bologna. De locomotief van de passagierstrein is volgens getuigen ontspoord, waarna de voorste wagon werd doorboord door de goederentrein. Een wagon belandde bovenop de goederentrein.

Ongevallen

In het verleden hebben zich al vaker ongevallen voorgedaan op enkelspoortrajecten. Twee jaar geleden kwamen twee machinisten door een dergelijk spoorongeval om het leven in de buurt van de grens met Frankrijk. Honderd passagiers raakten toen gewond.