NIJMEGEN - In Nijmegen en Wijchen heeft de politie vrijdag tijdens huiszoekingen meerdere aanhoudingen verricht. De politie zei met de actie een criminele organisatie op te rollen die softdrugs produceert en verhandelt.

Een van de invallen is in het woonwagenkamp aan de Teersdijk in Nijmegen, pal naast snelweg A73. Volgens een politiewoordvoerder zijn inmiddels acht verdachten aangehouden in de leeftijd van 24 tot 41 jaar.

Op elf locaties zijn al huiszoekingen verricht. In de loop van de dag zullen nog meer huiszoekingen volgen, waarbij het vooral gaat om het oprollen van hennepkwekerijen. Bij de actie is ook de mobiele eenheid betrokken.

De actie, waaraan driehonderd agenten mee doen, verloopt volgens de politiewoordvoerder rustig en voorspoedig. Hij benadrukt dat de aandacht zich zeker niet alleen richt op het woonwagenkamp.

Woonwagenkamp Teersdijk is met ruim tachtig standplaatsen een van de grootste woonwagenkampen in Nederland. De gemeente heeft het afgelopen jaar opgetreden tegen illegale bouwsels in het kamp, zoals schuurtjes en tuinhuisjes. De bewoners moesten op last van de gemeente de bouwwerken slopen.