HOUSTON - Houston in de staat Texas is weer uitgeroepen tot de 'dikste' stad van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van het blad Men's Fitness dat donderdag werd gepubliceerd. De inwoners van de stad aan de Golf van Mexico moesten vorig jaar nog afstand doen van de titel die Houston van 2001 tot en met 2003 droeg, maar zij zijn weer helemaal terug.

Tweede in de rangschikking is Philadelphia in Pennsylvania. De kampioen van vorig jaar Detroit valt terug naar een derde plaats gevolgd door Memphis en Chicago. Texaanse steden als Dallas (6e), San Antonio (10e), El Paso (11e) en Forth Worth (14e) komen ook niet goed uit de test. "Texas, wat eten jullie in hemelsnaam", vraagt het fitnessblad zich af.

Ook de fitste steden van de VS kwamen aan bod. Ze liggen voornamelijk aan de westkust in gebieden vermaard om hun buitensportactiviteiten. Seattle staat aan top gevolgd door Honolulu, Colorado Springs, San Franscisco en Denver. Voor het onderzoek bekeek het tijdschrift de vijftig grootste steden in de VS.