AMSTERDAM - Het nieuwe album van rapper Eminem werd met uiterste geheimzinnigheid omgeven. Streng bewaakt, maar toch illegaal gekopieerd en daardoor -noodgedwongen - eerder op de markt gebracht, breekt het nu alle records. De eerste dag werden al bijna 300.000 exemplaren verkocht. Een topprestatie.

Het nieuwe album heet The Eminem Show en belooft net zo’n hit te worden als de twee eerdere albums van de rapper. Daarvan werden er 1,7 miljoen in één week verkocht. Het getal 3000.000 exemplaren lijkt daarmee vergeleken enigszins mager te noemen. De reden hiervoor is dat Eminem de release van zijn nieuwe album tot twee keer toe heeft vervroegd. Hierdoor waren niet alle fans op de hoogte van het feit dat het album te koop is. Verwacht wordt dat de verkoop binnen een week alle records zal breken.

Slim

Om illegale kopieën via internet en illegale straatverkoop minder interessant te maken, heeft Eminem het volgende bedacht. De eerste twee miljoen albums die via de officiële kanalen -platenwinkels dus- worden verkocht, zijn voorzien van bonus DVD-mogelijkheden.