PHUKET/DEN HAAG - Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) brengt donderdagmiddag (plaatselijke tijd) een bezoek aan het ziekenhuis van Phuket. Dat maakte zijn ministerie woensdag bekend. Het was tot nu nog onduidelijk of Remkes tijdens zijn aanwezigheid in het getroffen gebied ook slachtoffers zou spreken.

De minister gaat donderdag verder langs bij het plaatselijke crisiscoördinatiecentrum. En zoals al bekend was, heeft hij donderdagochtend een ontmoeting met 'zijn' Rampenidentificatieteam (RIT) dat al een week in Phuket is. Ook staat een gesprek met de gouverneur van het toeristenoord op het programma.

Remkes arriveerde op de dag van de catastrofe (tweede kerstdag) in Thailand voor een vakantie. In tegenstelling tot verschillende Tweede-Kamerleden is hij niet van mening dat hij eerder naar het getroffen eiland had moeten gaan. De minister verklaarde na aankomst woensdagmiddag dat hij niet de indruk had dat zijn aanwezigheid eerder gewenst was en dat hij de hulpverleners niet voor de voeten wilde lopen.

Met een persconferentie sluit Remkes zijn bezoek donderdagavond af. Waarschijnlijk breekt hij zijn vakantie af en keert hij terug naar Nederland.