UTRECHT - Na het gele polsbandje tegen kanker, het oranje bandje voor respect en het rode tegen geweld is er nu ook een blauwe in de maak met de opdruk 'Ik steun Sri Lanka'. Het sieraad kan voor minimaal 2 euro gekocht worden op de Vakantiebeurs, van 12 tot en met 16 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

De initiatiefnemers, Fox Vakanties, ChildRight (het kinderfonds van Nobelprijswinnaars) en VNU Exhibitions, de organisator van de Vakantiebeurs, hebben op vrijdagavond 14 januari ook een benefietconcert georganiseerd. Hiervoor zijn 2000 kaarten à 28,50 euro beschikbaar. Bezoekers kunnen onder anderen een - belangeloos - optreden verwachten van The Nits, Deep River Quartet, Ellen ten Damme, Boris, George Baker en Xander de Buisonjé.

Een deel van het ingezamelde geld gaat naar het zwaar getroffen vissersdorp Dodanduwa op Sri Lanka. De rest gaat naar giro 555 van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Een raad van toezicht controleert de geldstromen en zal verantwoording afleggen voor de uiteindelijke besteding, zo laat de organisatie weten.