PHUKET - Een 12-jarig Zweeds jongetje, waarvan vermoed werd dat hij door een onbekende westerse man was meegenomen uit een Thais ziekenhuis, is niet ontvoerd.

Waarschijnlijk heeft hij de tsunami's op tweede kerstdag niet overleefd en is hij nooit in het betreffende ziekenhuis geweest. Dat meldde de Thaise politie woensdag.

De 12-jarige Kristian Walker was met zijn moeder, broertje en zusje op vakantie in Khao Lak, iets ten noorden van het eiland Phuket. De andere kinderen hebben de ramp overleefd. Kristian en zijn moeder staan als vermist te boek.

Een Thaise arts vertelde Kristians grootvader, die in Thailand is om zijn familie te zoeken, dat hij de jongen had behandeld, maar dat een westerse man hem vervolgens had meegenomen. De Zweedse politie stuurde daarop een team naar Thailand om te helpen bij het onderzoek naar de vermeende ontvoering.

Volgens de politie is de westerse man intussen gevonden. Hij had niet Kristian meegenomen uit het ziekenhuis, maar een Duits jongetje. De arts reageerde door te zeggen dat wat hem betreft alle Europese kinderen er hetzelfde uitzien.