AMSTERDAM - Het Parool wil het PCM-concern verlaten. De Amsterdamse krant maakt nu nog deel uit van de uitgever, die ook de kranten Trouw, NRC Handelsblad, De Volkskrant en het AD bezit.

Stichting Het Parool, groot aandeelhouder van de krant, steunt de plannen van de hoofdredactie. Wel laat de stichting deze nog doorrekenen voor defintief het groene licht wordt gegeven.

Ontslagen

PCM moet ingrijpend gaan reorganiseren. Binnen PCM zouden bij Het Parool veel ontslagen vallen. De krant is bang dan de eigen identiteit te verliezen. Het maken van de dagelijkse bijlage PS en de wekelijkse bijlage PS van de week zouden dan niet langer mogelijk zijn.

Eigen kracht

De plannen om zelfstandig verder te gaan zijn niet alleen uit nood geboren, ze bestonden al voor het instorten van de advertentiemarkt, maar gaat juist uit van de eigen kracht van Het Parool als Amsterdamse krant. Overigens zal Het Parool uitgever PCM niet geheel de rug toekeren. De krant wil gebruik blijven maken van de drukkerij en overige infrastructuur. Het Parool wordt klant van PCM.