KUALA LUMPUR/SINGAPORE - Acht dagen nadat de zeebeving en de tsunami meer dan 145.000 mensenlevens eisten, is op zee nog een overlevende gevonden. Een Maleisisch containerschip redde maandagavond een 23-jarige Indonesiër uit de Indische Oceaan. De man dreef 160 kilometer voor de kust van de Indonesische provincie Atjeh op boomtakken en brokstukken.

De Indonesische Rizal Sapura werd gered door een Maleisisch schip dat van de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad onderweg was naar Port Klang in Maleisië. De man had in leven weten te blijven door regenwater te drinken.

Volgens de kapitein van het schip wist hij de aandacht te trekken door "als een bezetene te zwaaien". "Hij had nog genoeg kracht om zich op een reddingsboei te hijsen." Volgens de Singaporese krant The Straits Times is de man ernstig verzwakt en in shock. Wanneer het schip woensdag Port Klang bereikt, krijgt hij medische hulp.

Vrijdag redde een Maleisische vissersboot een eveneens 23-jarige vrouw uit Atjeh uit de Indische Oceaan. Zij dreef op een boom waaraan nog trossen fruit hingen, waardoor ze in leven had weten te blijven.