ROTTERDAM - Een groot aantal politieagenten, onder wie leden van de mobiele eenheid, ontruimen dinsdagochtend vier woningen aan de Cortenbachsingel in Rotterdam-Zuid. De bewoners hebben een gerechtelijk bevel genegeerd de panden te verlaten. Vorig jaar werden in de huizen hennepkwekerijen gevonden. Inmiddels zijn drie mensen aangehouden voor belediging, belemmering en verzet.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er ongeveer zestig politiemensen ingezet. De politie koos voor de grote inzet uit angst dat buurtbewoners zich met de ontruiming gaan bemoeien waardoor er rellen kunnen ontstaan.

Hennepkwekerijen

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron dwong via de rechter af dat de bewoners de panden moesten verlaten omdat hier, bij een politie-inval in april vorig jaar, vier hennepkwekerijen werden gevonden. "Ze hadden tot 31 december de tijd om weg te gaan maar hebben daar geen gehoor aan gegeven", aldus een woordvoerster van Woonbron. De ontruiming begon rond half negen. Volgens de politiewoordvoerder verloopt de actie tot nu toe zonder incidenten.