RATINGEN/DÜSSELDORF - Door een botsing van drie vrachtwagens en een Nederlandse touringcar op de Duitse snelweg bij Ratingen is maandag een Duitse vrachtwagenchauffeur omgekomen en een Nederlandse vrachtwagenchauffeur zwaargewond geraakt. Twaalf Nederlandse toeristen raakten lichtgewond.

De chauffeur van de kleine vrachtwagen is volgens de Duitse verkeerspolitie bij het verlaten van de A3 richting Keulen even na twaalven op een vrachtwagen voor hem gereden. Hij overleed ter plaatse.

De kleine vrachtwagen viel door de aanrijding terug op de rijbaan. Een Nederlandse vrachtwagen op de rechterbaan van de snelweg moest hem ontwijken en reed in de flank van de Nederlandse touringcar. De touringcar schoot daarop door de vangrail en kwam honderd meter verder in de middenberm tot stilstand.

Ziekenhuizen

De chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen brak bij het ongeval beide armen. De twaalf lichtgewonde toeristen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De overige passagiers zijn opgevangen in de brandweerkazerne van Ratingen. De toeristen worden maandag overgebracht naar een hotel, waar zij worden opgevangen door twee traumabegeleiders.

De Jong Intra

Volgens een woordvoerder van de stichting Bus was de touringcar onderweg naar het Zwarte Woud voor een 13-daagse rondreis van De Jong Intra-vakanties. De toeristen in de kazerne hebben aangegeven dat zij hun vakantie willen voortzetten. Een vervangende bus is onderweg. Volgens de woordvoerder is de bus van reisorganisatie Kupers uit Weert.