SCHEVENINGEN - De Noordzee bij Scheveningen was zaterdagmiddag weer het toneel van de nieuwjaarsduik. Om 12.00 uur stonden 10.000 durfallen klaar voor een korte hardloopwedstrijd naar de zee, die deze nieuwjaarsdag niet eens zo heel erg koud was.

Volgens de organisatie is de Nieuwjaarsduik naar wens verlopen en zijn er geen ongelukken gebeurd. "Er ging zelfs iemand met een rollator het water in", aldus een lid van de organisatie. De politie hield een oogje in het zeil maar hoefde niet in te grijpen.

De meeste deelnemers kwamen na korte tijd terug naar het verzamelpunt, een tent op het strand bij het Kurhaus, voor een warme kop erwtensoep.

De weersomstandigheden waren dit jaar erg mild. Op het strand was het ongeveer 10 graden Celsius. In het verleden trotseerden de deelnemers zonder grote problemen temperaturen onder het vriespunt.

Vanwege veiligheidseisen ligt het maximale aantal deelnemers op 10.000. Het populaire nieuwjaarsevenement trekt al jaren duizenden liefhebbers.

De duik is goed voor een donatie van 25.000 euro aan giro 555. Op voorhand had de organisator al bekendgemaakt dat er per deelnemer 2,5 euro zou worden gestort in het hulpfonds. "We betreuren de ramp in Azië zeer en hopen op deze wijze steun te kunnen betuigen aan alle slachtoffers en hun familie", aldus een woordvoerster van de nieuwjaarsduik.