LONDEN - De Britse politie heeft zaterdag acht activisten voor vaderrechten gearresteerd die probeerden op het landgoed Sandringham van koningin Elizabeth een kerk te beklimmen.

De activisten waren er in geslaagd op het landgoed te komen. Het was de bedoeling dat een van hen verkleed als kerstman op het dak van de kerk zou klimmen, waar de koninklijke familie een kerstdienst zou bijwonen.

Het was de bedoeling een spandoek uit te rollen met daarop de tekst "Breng vader thuis met Kerstmis". Politieagenten met honden konden op tijd verhinderen dat de activisten hun plannen uitvoerden.

Vaders

De activisten zijn lid van de groep Fathers 4 Justice. Die zet zich in voor vaders die na een echtscheiding worden weggehouden van hun kinderen en een omgangsregeling eisen.

Batman

Eerder dit jaar zetten de activisten de Britse politie al te kijk. De activist Jason Hatch slaagde er in september in om verkleed als Batman op een balkon van Buckingham Palace in Londen te klimmen. Vorige maand ketende een boze vader zich vast aan de staatssecretaris van Kinderzaken, Margaret Hodge.