ROELOFARENDSVEEN - Op eerste kerstdag zijn even voor 15.00 uur drie ongevallen gebeurd op de A4 bij Roelofarendsveen. Daarbij waren zeker acht voertuigen betrokken en zijn minstens twee gewonden gevallen, aldus de politie. Op beide weghelften ontstonden files.

Drie auto's die bij Roelofarendsveen richting Amsterdam reden, botsten op elkaar. Daarbij raakte een persoon bekneld, een ander liep nekletsel op. Kort daar achter vond vrijwel tegelijkertijd een ongeval plaats met drie auto's. Daarbij vielen geen gewonden.

In de richting Den Haag botsten rond dezelfde tijd twee auto's op elkaar. Er waren geen gewonden.

Hoeveel voertuigen er precies bij de ongevallen waren betrokken, kon de politie nog niet zeggen. Ze vermoedt dat het een en ander te wijten is aan weggebruikers die naar een ander ongeluk keken. De politie sloot de weg richting Amsterdam enige tijd af, hierdoor ontstond een file van zeven kilometer. De weg richting Den Haag bleef open, maar volgens de ANWB kregen weggebruikers hier te maken met een file van negen kilometer.

Vrijdagmiddag kwamen op de snelweg A4 ongeveer tien auto's met elkaar in botsing. Drie mensen raakten daarbij zwaargewond. Donderdag richtte een Duitse spookrijder op de A4 een chaos aan toen hij twee aanrijdingen veroorzaakte waarbij in totaal veertien auto's waren betrokken.