AMSTERDAM - Een 32-jarige Amsterdammer is vrijdagavond overleden nadat hij even daarvoor in Amsterdam-West meerdere malen om zich heen had geschoten. De politie wist de man na een wildwesttafereel te overmeesteren waarna hij later in het cellencomplex onwel raakte. De man overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Reanimatie mocht niet meer baten, liet de politie weten.

Volgens een woordvoerder was de man in ieder geval onder invloed van alcohol. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend en de recherche onderzoekt zijn dood.

De man misdroeg zich in een horecagelegenheid in de Witte de Withstraat zodanig dat hij eruit werd gezet. Toen hij daarop een tweede café wilde bezoeken, werd hem de toegang ontzegd. De man trok daarop zijn pistool en vuurde op een auto waar nog iemand in zat. Hij raakte die persoon niet.

Vervolgens beschoot hij de horecagelegenheid waarna hij de Van Kinsbergenstraat inliep. Daar vuurde hij ook in het wilde weg. In de nabijgelegen Van Speijkstraat richtte hij het vuur op politieagenten en een taxi waarin nog iemand zat. Het lukte de politie de man kort daarop te overmeesteren. Volgens de woordvoerder is het een wonder dat niemand gewond raakte.

De man werd in het cellencomplex voorgeleid en daarna overgebracht naar een observatiecel toen hij buiten bewustzijn raakte. De politie benadrukt dat de man niet aan zijn lot is overgelaten en continu onder het toezicht van agenten stond.