SCHIPHOL - Een spookrijder heeft donderdagochtend een chaos veroorzaakt op de A4. De man, een 59-jarige Duitser, veroorzaakte bij Schiphol, richting Amsterdam, twee aanrijdingen, waarbij in totaal veertien auto's betrokken waren.

Twee automobilisten raakten gewond, onder wie de spookrijder die bij de laatste botsing zijn pols brak. De politie kon de man daar aanhouden omdat hij niet meer verder kon rijden, aldus een woordvoerder van de regiopolitie.

De eerste aanrijding gebeurde rond 6.45 uur met drie andere auto's ter hoogte van de Schipholtunnel. Even verderop veroorzaakte de spookrijder een tweede ongeval, waarbij tien andere auto's betrokken waren. Daarbij brak de spookrijder zijn pols.

Een andere automobiliste werd van drie kanten geraakt door andere auto's, zij is met buik- en nekklachten naar een ziekenhuis vervoerd, evenals de spookrijder.

Familie

Waarom de Duitser op de verkeerde weghelft was geraakt, is niet duidelijk. Hij was niet onder de invloed van alcohol, aldus de politie, en was op weg naar Schiphol om zijn familie op te halen.

File

Omdat agenten drie van de vier rijstroken tijdelijk hadden afgezet voor onderzoek en ruimwerkzaamheden, ontstond een lange file die volgens de ANWB op het hoogtepunt 22 kilometer lang was.

Tot overmaat van ramp verloor een truck met oplegger even verderop ook nog zijn lading, waardoor de weg geblokkeerd raakte door rollen wc-papier.

Rond 8.30 uur werden de rijstroken weer vrijgegeven. De file nam daarna geleidelijk af.