AMSTERDAM - De Amerikaanse zendingsorganisatie Great Commission Ministries begint in 2003 een grootschalige evangelisatie-operatie onder jongeren in Europa. Dit meldt Uitdaging, de maandkrant van de interkerkelijke organisatie voor evangelisatie Stichting Agapè vrijdag. De actie begint in Amsterdam.
Great Commission Ministries
Uitdaging
Stichting Agapè

Negen gezinnen en 21 alleenstaanden uit de Verenigde Staten strijken binnenkort in de hoofdstad neer om 'The Amsterdam Project' voor te bereiden. De evangelisten zullen een woonboot in een van de grachten als uitvalsbasis gebruiken. Amsterdammers en toeristen kunnen 24 uur per dag op deze boot terecht "om elkaar en God te ontmoeten".

Vanuit Amsterdam moet er vervolgens "een golf van gemeentestichtingen over Europa trekken". Die begint met jongerenkerken in de grote steden en eindigt in kleine plattelandskernen.

President Jeff Kern van Great Commission Ministries probeert al ongeveer twee maanden de benodigde aanloopkosten van 3,5 miljoen euro voor het project binnen te slepen. Hij maakte half april bekend 1,2 miljoen euro aan fondsen te hebben gevonden. Hij is er zeker van dat de rest volgt.

Volgens de president is het de hoogste tijd dat er weer een groep zendelingen naar Europa afreist. "De nood in Europa is enorm. De kerk in Europa worstelt om aansluiting te krijgen bij de jeugd. De jongeren in Europa vormen een nooddruftige groep."