KORTRIJK - Een bos van honderden bomen dat kan worden verplaatst: het gemeentebestuur van de West-Vlaamse stad Kortrijk studeert er serieus op. Meerdere wijken moeten van het bos kunnen genieten.

"Ze komen in containers of in grote kuipen, ze worden in elk geval niet in de grond geplant. Een bos op wieltjes eigenlijk", legt schepen (wethouder) van milieu Philippe de Coene uit.

Het verplaatsbare park moet volgens De Coene, die afkomstig is uit de reclamewereld, de aandacht van de stadsbewoners trekken voor een groot gezamenlijk plan van de Vlaamse overheid en Kortrijk: een nieuw bos aan de zuidrand van de stad. "Normaal zou je een brochure maken, maar dat willen we niet. We willen tonen wat het gaat worden."

Is een verrijdbaar bos geen dure reclamefolder? "We kijken met de leveranciers naar de mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat verrassende ideeën niet veel hoeven te kosten", hoopt de milieuschepen die Kortrijk eerder al voorzag van vuilniszakken met een gedicht. De verplaatsbare bomen kunnen op den duur worden geplant in het nieuwe bos.