ZUIDBROEK - In het Groningse Zuidbroek vond maandagmiddag omstreeks vier uur een ontploffing plaats waarbij een tankauto is betrokken. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer bekendgemaakt. De ontploffing gebeurde aan de Europaweg.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens een woordvoerder zijn drie personen gewond geraakt, van wie één ernstig. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht in Groningen.

Chemische middelen

De ontploffing vond plaats in een auto die werd schoongemaakt door medewerkers van Tankcleaning-bedrijf Vos Logistics. De wagen vervoerde kunsthars en werd met behulp van chemische middelen gereinigd. Volgens de woordvoerder van de brandweer is niet bekend wat de ontploffing heeft veroorzaakt.

Traumahelikopter

Medewerkers van de traumahelikopter van het Academisch Ziekenhuis Groningen konden de drie gewonden eerste hulp bieden. Ze zijn daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Schuim

De auto is door de ontploffing ernstig beschadigd. Door de luchtdrukverplaatsing is er een gat in het dak van de wagen geslagen. De brandweer heeft schuim aangebracht rond de wagen om verdere ongelukken te voorkomen. Een specialist gevaarlijke stoffen van de Groningse brandweer houdt de werkzaamheden in de gaten.