ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam gaat in het onderzoek naar de moord op de 13-jarige Sedar Soares een schouw doen. Woensdagavond bekijken de rechters samen met de officier van justitie en de raadsman het parkeerdek bij metrostation Slinge waar de jongen in 2003 werd doodgeschoten.

Justitie verzocht de rechtbank maandag tot een schouw tijdens de derde pro formazitting tegen verdachte G.H. Volgens officier van justitie M. Bode is het belangrijk dat de rechtbank zelf een kijkje neemt op de locatie op Rotterdam-Zuid, omdat dat volgens haar bijdraagt aan een helder begrip van de situatie ter plekke.

De lezing van justitie is dat Soares door H. vanuit een auto werd doodgeschoten toen hij met vriendjes sneeuwballen gooide vanaf een parkeerdek. Het onderzoek naar de moord is nog niet rond, maar justitie verwacht de zaak op 19 januari wel inhoudelijk te kunnen behandelen.

Volgens het Openbaar Ministerie is het bijzonder dat een rechtbank op locatie een schouw doet. In de zaak tegen de mannen die de Amsterdamse dakloze Anja Joos doodschopten ging de rechtbank ook op de locatie van de moord kijken. De rechtbank die de moord op Marion en Romy van Buuren onderzocht, achtte het ook noodzakelijk de plek des onheils te bezoeken.

In het onderzoek naar de moord op Soares hoorde de rechter-commissaris begin november al een aantal getuigen op de locatie van de moord. De omstandigheden op het parkeerdek waren toen bijna identiek aan die tijdens de schietpartij.

Eerder voerde het OM ook een reconstructie uit bij het parkeerdek waar de fatale schietpartij plaatshad. Zes vriendjes van de omgekomen scholier stonden toen op het parkeerdek, terwijl vanaf verscheidene plaatsen met losse flodders werd geschoten.