HILVERSUM - Burgemeester A. Brouwer-Korf van Utrecht heeft maandagmorgen Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes opgesloten in een glazen huis op de Neude. De drie dj's verzorgen hier vandaan vijf dagen alle radio-uitzendingen van Radio 3FM om geld in te zamelen voor een noodhospitaal van het Rode Kruis in Darfur in Sudan.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De eerste dag bracht in totaal 40.000 euro op Het geld komt binnen doordat luisteraars moeten betalen voor plaatjes en zendtijd. Beelen zit wegens zijn ochtendshow al vanaf 06.00 uur in het huis en kreeg volgens een woordvoerster van 3FM al heel wat aanvragen. Het hoogste bedrag dat is neergeteld, is 500 euro voor platen van Meat Loaf, A-Ha en Talk Talk.

Volgende week worden alle aangevraagde nummers nogmaals uitgezonden, waarbij op nummer 1 de plaat staat die het meest heeft opgeleverd.

Geld

Niet alleen voor het aanvragen van een liedje moet geld op tafel komen. Luisteraars kunnen geld bieden voor thuisconcerten, masterclasses en spullen van bekende Nederlanders. Daarnaast kunnen muzikanten tegen betaling hun nummer laten draaien op de radio.

De dj's mogen de studio niet verlaten. Ook eten Beelen, De Breij en Van der Goes vijf dagen lang niets. Drinken mag wel.

De actie is tot en met het einde, vrijdagmiddag om vijf uur, zowel via de radio als de website te volgen. Ook op televisie zijn de dj's te zien. Op Nederland 2 worden overdag van 09.00 tot 16.00 uur tussen de journaals beelden vanuit het huis uitgezonden en 's nachts kunnen nieuwsgierigen terecht op Nederland 3.