Evenals vier jaar geleden heeft het Amerikaanse tijdschrift Time president George Bush uitgeroepen tot Persoon van het jaar. Time verleende hem de titel wegens zijn herverkiezing en het "hervormen van de regels van de politiek naar het model van zijn hoed" - een verwijzing naar zijn cowboy-image.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Redacteuren van Time kozen Bush "voor het tot bloedens toe aanscherpen van het debat, voor het opnieuw inkaderen van de werkelijkheid tot die met zijn beeld daarvan overeenstemt, voor het in de waagschaal stellen van zijn - en ons - fortuin om zijn geloof in de kracht van leiderschap".

Het blad publiceert interviews met Bush en diens vader en wijdt een artikel aan de belangrijkste politieke adviseur van de president, Karl Rove. In het interview schrijft Bush zijn verkiezingsoverwinning op John Kerry toe aan zijn buitenlandse beleid en de oorlogen die hij in Afghanistan en Irak begon. "De verkiezing ging over het gebruik van Amerikaanse invloed", zegt Bush.

Hoofdredacteur Jim Kelly vindt dat Bush in binnen- en buitenland een polariserende figuur blijft en dat dat een van de redenen is waarom hij persoon van het jaar 2004 is geworden. "Heel veel Amerikanen wensen diep in hun hart dat hij niet gewonnen had. En toch is het hem gelukt." In het artikel zegt Bush dat hij zich er om verkneukelt dat sommige mensen hem niet mogen.

Kelly zegt dat Bush erg veranderd is sinds zijn vorige verkiezing tot man van het jaar in 2000. "Hij is niet dezelfde man. Hij is een veel kordatere man. Hij is als persoon nog net zo charmant als voorheen, maar ik denk dat hij het Amerikaanse publiek een gezicht heeft laten zien van veel, veel grotere vastberadenheid."