BAGDAD - Onbekenden hebben zondag in de Iraakse hoofdstad Bagdad drie personen gedood die werkten aan de komende verkiezingen van eind januari. De drie werden in Haifastraat gedood, maakte zegsman Farid Ayar van de nationale kiescommissie bekend.

"Drie medewerkers van het verkiezingsbureau Karkh zijn vanochtend gedood in Haifastraat'', zei Ayar. "Met twee auto's werd hun auto geblokkeerd waarna mannen het vuur openden en drie medewerkers doodden.'' Bij de slachtoffers zou het niet gaan om hoge functionarissen.

Ooggetuigen meldden volgens persbureau Reuters dat de gewapende mannen de drie uit de auto sleurden en executeerden. Het voertuig werd vervolgens in brand gestoken. Ook andere auto's werden door de opstandelingen aangehouden en doorzocht. Van politieagenten en Amerikaanse militairen was geen spoor te bekennen.

Haifastraat geldt als bolwerk van militante soennitische opstandelingen die gezworen hebben de stembusgang te saboteren. De straat is een belangrijke doorgaande route door het centrum en geregeld het toneel van gewelddadige incidenten.