PAU - In een psychiatrische kliniek in de Zuid-Franse stad Pau heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een gruwelijke moordpartij afgespeeld. Verpleegkundigen van de afdeling psychogeriatrie die zaterdagochtend vroeg verschenen om het werk van hun collega's uit de nachtdienst over te nemen, troffen een vrouwelijke verpleegkundige en een ziekenverzorgster dood en badend in het bloed aan.

Een van de twee vrouwen was onthoofd. Haar hoofd was op een televisie gezet. De andere vrouw was met messteken in haar hals gedood. Een van de collega's van de vrouwen zei dat hij het idee had midden in een verschrikkelijke horrorfilm te zijn terechtgekomen.

Aanhoudingen

De politie heeft vijf aanhoudingen verricht. Openbaar aanklager Eric Maurel wilde zaterdagmiddag niet zeggen of de arrestanten direct met de bloedige gebeurtenis te maken hebben.

Maurel wilde geen details bekendmaken over de dubbele moord. Wel wilde hij kwijt dat er aanwijzingen zijn dat er in de afdeling van de kliniek is ingebroken; er was een ruit ingeslagen. In de betrokken afdeling zijn ruim twintig patiënten gehuisvest. In de overvolle kliniek met 460 bedden werken 1200 mensen, onder wie veertig psychiaters en andere artsen.