LEEUWARDEN - Door gladheid hebben zich zaterdag op de wegen in de noordelijke en oostelijke provincies veel ongevallen voorgedaan. Een 21-jarige vrouw uit Nijverdal kwam 's ochtends bij het Overijsselse Lemele om het leven, toen haar auto door gladheid van de weg raakte en tegen een boom botste. Ze overleed ter plaatse, aldus de politie.

Bij het Drentse Erica kwam een vrouw op de N37 om het leven. Twee mannen in de auto waarmee zij botste, werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de mannen kwam door nog onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht.

Drenthe

De politie in Drenthe kreeg zaterdagmiddag tientallen meldingen over ongevallen door gladheid na hevige natte sneeuwval. De gevolgen bleven, op het ongeval bij Erika na, beperkt tot enkele lichtgewonden en materiële schade.De politie blijft de mensen op het hart drukken voorzichtig te rijden.

Friesland

In Friesland waren er zaterdagmiddag tientallen aanrijdingen. Daarbij vielen zeker twee gewonden. Verder is er veel blikschade. Volgens een woordvoerder van de politie Friesland was het vooral op de weg tussen Leeuwarden en Harlingen raak als gevolg van hagelbuien. De politie waarschuwt automobilisten rekening te houden met de gladheid en raadt hun aan hun snelheid aan te passen. In Groningen ging het ook een paar keer mis. In het oostelijk deel van deze provincie rijden strooiwagens.