PARIJS - Door een zeer zware storm, met uitschieters tot 130 kilometer per uur, zijn vrijdag in Frankrijk zeker zes mensen om het leven gekomen. Op het eind van de middag zaten ongeveer 385.000 huishoudens zonder stroom. Vooral de regio Parijs is zwaar getroffen, meldde het elektriciteitsbedrijf EDF.

In het 16e arrondissement van Parijs kwam een 61-jarige vrouw om toen een boom op haar auto viel. Een man in Gruny kwam op vergelijkbare wijze om het leven. In Vernouillet bij de hoofdstad viel een man van een dak af, nadat een dakplaat was losgeraakt. In Saint-Jean-aux-Bois botste een motorrijder tegen een omgevallen boom. In het departement Aisne kwamen twee mannen tijdens een wandeling om het leven.

Eiffeltoren

De meteorologische dienst riep mensen op hun auto te laten staan. Vliegtuigen liepen vertraging op en treinen kwamen tot stilstand. De tijdelijke ijsbaan in de Eiffeltoren werd gesloten evenals het Paleis van Versailles.

Duitsland

Ook in Duitsland was het slecht weer. Honderden ongevallen waren het gevolg van ijzel en natte sneeuw. Twee mensen kwamen om en tientallen anderen raakten deels ernstig gewond. Vooral in het zuiden van het land was het slecht weer. Door auto-ongelukken ontstond veel blikschade.